Valio

Valio on maitotilayrittäjien omistama yritys ja maksamme kaikki tulot maidontuottajillemme. Tehtävänämme on luoda hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti. Näin ajattelevat myös suomalaiset, jotka ovat valinneet Valion Suomen vastuullisimmaksi yritykseksi neljä vuotta peräkkäin. Kuluttajat nauttivat Valion tuotteista yli 60 maassa ja innovaatioillamme on 350 patenttia ympäri maailman.

Jopa yli 90 prosenttia Valion ympäristövaikutuksista syntyy alkutuotannossa eli maidontuotannossa sekä elintarvikkeiden jalostuksessa. Edistämme kiertotaloutta sekä resurssitehokkuutta arvoketjussamme ja haluamme erityisesti löytää ratkaisuja, joilla voimme vähentää ja toisaalta hyödyntää toiminnastamme aiheutuvaa metaanikaasua. Esimerkiksi helmikuussa 2018 järjestimme "Milk farm methane hack"-kilpailun, jossa tehtävänä oli kehittää tulevaisuuden maitotila, joka synnyttää uutta liiketoimintaa metaanista ja vähentää samalla ympäristövaikutuksia.

Valio tekee myös pitkäjänteistä, palkittua työtä energiatehokkuuden eteen. Vuosina 2005-2016 tehostimme energiankäyttöämme 12 prosenttia, ja tavoitteemme on parantaa energiatehokkuutta edelleen 7,5 prosenttia vuoteen 2025 vuoden 2015 tasosta. Lisäksi olemme myös luopuneet raskaan polttoöljyn käytöstä Suomessa toimivien 12 tuotantolaitoksen lämmöntuotannossa ja lisänneet uusiutuvien polttoaineiden määrää. Vuonna 2017 uusiutuvien energianlähteiden osuus oli jo 40 prosenttia lämmöntuotannossa. Tavoitteemme on, että uusiutuvan energian osuus tuotantolaitosten energiankäytössä nousee yli 70 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Käytämme uusiutuvaa energiaa

Tehostamme energiankäyttöä

Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita