Valio
Valio on maitotilayrittäjien omistama yritys ja maksamme kaikki tuotot maidontuottajillemme. Tehtävänämme on luoda hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti. Näin ajattelevat myös suomalaiset, jotka ovat valinneet Valion Suomen vastuullisimmaksi yritykseksi kuusi kertaa peräkkäin. Kuluttajat nauttivat Valion tuotteista yli 60 maassa ja innovaatioillamme on 350 patenttia ympäri maailman.
Ilmastonmuutos on aikamme suurin globaali haaste, joka koskettaa myös Suomea ja suomalaisia. Omilla teoillamme voimme kuitenkin vaikuttaa tilanteen muuttamiseen paremmaksi. Me tunnemme oman toimintamme ympäristövaikutukset ja haluamme olla osa ratkaisua. Soijaton lehmien ruokinta, hiiliviljelijäkoulutukset ja biokaasulla kulkeva maitoauto ovat esimerkkejä työstämme tähän asti.

Tavoitteemme ei ole vain pienentää maidon hiilijalanjälkeä, vaan nollata se vuoteen 2035 mennessä. Etenemme kohti tavoitettamme erityisesti kolmea reittiä: sidomme nurmipeltoihin ilmasta enemmän hiilidioksidia, teemme lannasta biokaasua ja vähennämme turvepeltojen päästöjä.

Lisäksi jatkamme pitkäjänteistä työtämme energiatehokkuuden parantamiseksi ja jatkamme uusiutuvan energian osuuden kasvattamista energiankäytössämme. Tavoitteemme on, että uusiutuvan energian osuus tuotantolaitosten energiankäytössä nousee yli 70 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita