Suomen Nestlé
Nestlé on maailman suurin elintarvikeyritys. Valikoimaamme kuuluu yli 2000 tuotemerkkiä: sekä maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä että paikallisia suosikkituotteita. Nestlé toimii 191 eri maassa. Pääkonttorimme sijaitsee Sveitsin Veveyssä.

Suomen Nestlé on vahvasti Suomessa toimiva elintarvikealan yritys. Meillä on noin 300 työntekijää ja kaksi suomalaista tehdasta: lastenruokatehdas Turussa sekä liemi- ja kastiketehdas Juuassa. Valmistamme suomalaisilla tehtailla paikallisten kuluttajien mieltymysten mukaisia tuotteita. Käytämme kotimaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Suomessa tuotevalikoimaamme kuuluu monia suomalaisille tuttuja brändejä, kuten Piltti, Maggi ja Nescafe.

Nestlén tavoitteena on parantaa elämänlaatua ja edistää terveellisempää tulevaisuutta. Haluamme olla mukana muuttamassa maailmaa paremmaksi ja terveellisemmäksi. Haluamme myös innostaa ihmisiä elämään terveempää elämää. Näin pystymme vaikuttamaan yhteiskuntaan ja varmistamme samalla yrityksemme pitkäaikaisen menestyksen.
Olemme määritelleet kolme kunnianhimoista tavoitetta, jotka aiomme saavuttaa vuoteen 2030 mennessä. Tuemme YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista, ja nämä kolme tavoittettamme ovat linjassa niiden kanssa:

• Autamme 50:tä miljoonaa lasta ja perhettä elämään terveellisempää elämää.
• Parannamme 30 miljoonan ihmisen toimeentuloa yhteisöissä, joissa toimimme
• Pyrimme siihen, ettei toiminnallamme olisi lainkaan ympäristövaikutuksia.
Nestlén maailmanlaajuisena pyrkimyksenä on, ettei sen toiminnastamme aiheutuisi lainkaan ympäristövaikutuksia vuoteen 2030 mennessä. Nestlé pyrkii tähän tavoitteeseen määrätietoisella työllä ja raportoimalla vuosittaisista päästövähennyksistään ja muusta, laajasta yritysvastuutyöstään globaalissa yritysvastuuraportissa, joka julkaistaan vuosittain. Lisätietoa: https://www.nestle.com/csv/impact/climate-change

Suomessa Nestlé pyrkii määrätietoisesti vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä ja tehostamalla energiankäyttöä tehtaillaan. Nestléllä on Suomessa 2 tehdasta: lastenruoatehdas Turussa ja liemi- ja kastiketehdas Juuassa.

Turun lastenruokatehtaalta ei mene lainkaan jätettä kaatopaikalle. Lisäksi tehdas on jo vuosien ajan määrätietoisesti vähentänyt hiilidioksidipäästöjään ja tavoitteena on, ettei tehdas tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä vuoden 2018 loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa, että vuodesta 2019 alkaen Turun tehdas on ns. ”tuplanolla-tehdas”. Kaikki käytetty energia, höyry ja kaukolämpö on tuotettu käyttämällä uusiutuvia energianlähteitä eikä tehtaalta mene lainkaan jätettä kaatopaikalle. Vuodesta 2019 alkaen Turun tehtaalla keskitytään etenkin veden käytön vähentämiseen ja jätteiden entistä parempaan kierrättämiseen.

Myöskään Juuan tehtaalla ei synny lainkaan kaatopaikkajätettä. Juuan tehdaskiinteistön lämmitysmuoto muutettiin vuonna 2018 uusiutuvalla energialla tuotettavaan kaukolämpöön. Juuan tehtaan lämpövoimalan kattilan polttimo vaihdettiin vuonna 2018 optimaaliseen ja hyötysuhteelta tehokkaampaan ja energiaa säästävämpään ratkaisuun. Juuan tehtaan pesuprosesseja ja käytäntöjä yhtenäistetään vuoden 2018 aikana: tavoitteena on veden ja energiankulutuksien säästöt ja prosessin käyttämien hyödykkeiden tehokkaampi seuranta. Vuonna 2018 toteutetaan mittava automaatiojärjestelmän kokonaisvaltainen uusimisprosessi. Sen tarkoituksena on myös palvella energiatehokkuuden seurantaa ja optimointia.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä