SodaStream Suomi
SodaStream on hiilihappovesilaitteiden valmistaja, joka markkinoi hiilihapotuslaitteita, hiilidioksidia sekä virvoitusjuomien valmistamiseen tarkoitettuja virvoitusjuoma- ja makuvesitiivisteitä. SodaStream tarjoaa kuluttajille ympäristöystävällisen vaihtoehdon hiilihapollisten juomien valmistamiseen tavallisesta hanavedestä. SodaStream on alansa globaali markkinajohtaja. Hiilihapotuslaitteita on yli 500 000 suomalaisessa kotitaloudessa, ja Suomessa SodaStreamilla on noin 1200 jälleenmyyjää. Lisätiedot: www.sodastream.fi
Muovipullolla kestää 450 vuotta maatua, eli kaikki muovinpalaset, joita ihmiskunta on milloinkaan valmistanut, on yhä olemassa planeetallamme. Kierrättämisen tulisi ehdottomasti olla nykyistä helpompaa, mutta vielä merkittävämpää on vähentää kierrätyksen tarvetta eli siirtyä precycling-ajatteluun. Tämä tarkoittaa, että kuluttaja pohtii ennen jokaista ostopäätöstä, kuinka paljon ostopäätös tuottaa jätettä. Kierrättäminen vähentää muovipullon hiilijalanjälkeä noin 20 prosenttia, kun taas Carbon Trustin selvityksen mukaan SodaStream-laitteella tehdyn kuplaveden hiilijalanjälki on 60 prosenttia matalampi kuin pullotetun veden.

Tavoitteenamme on tuoda jokaisen suomalaisen tietoisuuteen tehokas tapamme vähentää muovipulloista aiheutuvaa jätettä. Vuonna 2017 jo yksin suomalaiset SodaStream käyttäjät tuottivat 25 miljoonaa litraa kuplavettä, säästäen luontoa yli 50 miljoonalta muovipullolta ja tölkiltä. Tällä hetkellä kovasti vellova huoli muovipullojen haitoista on perusteltu, sillä Suomessakin kulutetaan edelleen lähes puolitoista miljoonaa muovipulloa joka päivä, mikä tarkoittaa 511 miljoonaa pulloa vuodessa. Pelkästään omaa kulutuskäyttäytymistä muuttamalla voi tehdä suuren muutoksen. Esimerkiksi neljän hengen kotitalous säästää keskimäärin 600 muovipulloa valmistamalla kuplaveden hiilihapotuslaitteella hanavedestä.
Muu: Tarjoamme vaihtoehdon kertakäyttöisille muovipulloille