Snellman
Snellman tunnetaan pääasiassa Snellmanin Lihanjalostuksen korkealaatuisista liha- ja leikkeletuotteista, joita on valmistettu Pietarsaaressa jo yli 60 vuoden ajan. Snellman-konserniin kuuluvat Snellmanin Lihanjalostus, Snellmanin Kokkikartano, Mr. Panini, Snellman Pro, Figen, Carolines Kök ja MUSH. Snellmanin arvoissa ja toimintatavoissa näkyvät perheyrityksen vahvat periaatteet, kuten puhtaus, vastuullisuus, korkea laatu sekä aito ihmisistä ja eläimistä välittäminen.
Matkalle kohti parempaa mahtuu paljon hyviä tekoja. Meillä Snellmanilla on aina oltu avoimia niin tuottajia, henkilöstöä kuin kuluttajiakin kohtaan ja panostettu ympäristön ja eläinten hyvinvointiin. Vähennämme jatkuvasti toiminnastamme aiheutuvaa ympäristökuormaa käyttämällä raaka-aineita ja energiaa mahdollisimman tehokkaasti.

Tavoitteenamme on vähentää pakkauksissamme käytetyn muovin määrää 20 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Pietarsaaren tehtaalla käytämme jo nyt tehtaan lämmitykseen ainoastaan biokaasua, joka syntyy toiminnan sivuvirroista. Lisäksi hyödynnämme kaiken hukkalämmön. Tavoitteenamme on käyttää ainoastaan uusiutuvaa energiaa ja olla täysin omavarainen myös sähkön osalta kaikissa toimipisteissämme. Aiomme vähentää energian käyttöämme 20 prosenttia vuodesta 2012 vuoteen 2020 ja vielä 10 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita
Muu: Vähennämme pakkauksissa käytettävän muovin määrää