Refresco Finland Oy
Refresco Finland on Suomen johtavia mehu- ja virvoitusjuomien valmistajia sekä Suomen suurimpia kaupan merkkien valmistajia Suomessa. Kuulumme Refresco konserniin, joka on maailman suurimpia yksityisiä juomien valmistajia. Valmistamme tuotteemme käyttäen aina parhaita ja puhtaita raaka-aineita, luontoa säästäen. Tuotteemme ovat mehukkaita, raikkaita ja aina maistuva vaihtoehto.

Haluamme suojella luontoa ja ihmisiä toiminnassamme. Siksi Refresco Finland Oy:n ympäristöpolitiikka perustuu seuraaville periaatteille: lainsäädännön mukainen toiminta, hävikin vähentäminen, jatkuvan kehityksen varmistaminen ympäristönsuojelun tason parantamiseksi sekä ihmisten turvallisuuden varmistaminen. Jokainen työntekijämme sitoutuu ympäristöjärjestelmän noudattamiseen ja toimimaan sen mukaisesti.

Sitoudumme noudattamaan lakeja, suojelemaan ympäristöämme ja ihmisiä. Toimintamallimme onkin saanut arvostetut FSSC 22000 elintarviketurvallisuutta koskevan ja ISO14001 ympäristöjärjestelmää koskevan sertifikaatin, joissa täytyy ylittää tiukat vaatimukset tuotannolle ja kaikelle toiminnalle, mukaan lukien hankinta ja ostot, myynti, tuotanto, varastointi ja logistiikka.
Tavoitteemme päästöjen vähentämiseksi on vähentää energian käyttöä tuotettua litraa kohden, tehostaa pakkausjätteidemme kierrätysastetta, lisätä kuljetuksiimme Euro5 tai Euro6 moottoreita käyttäviä autoja sekä lisätä kierrätetyn PET muovimateriaalin (rPET) käyttöä pullotuotteissamme.

Tavoitteemme vuodelle 2019 on vähentää energian käyttöä tuotettua litraa kohden 4% verrattuna vuoden 2015 energian käyttöön. Tavoitteenamme on myös nostaa pakkausjätteidemme kierrätysaste vuoden 2015 65%:sta 100%:iin sekä lisätä Euro5 tai Euro6 moottoreita käyttävien autojen osuus 100%:iin. Tavoitteenamme on myös lisätä rPET materiaalin käyttöä tuotannossamme 25% vuoteen 2019.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita