Pakkasmarja Oy
Pakkasmarja Oy on viljelijöiden vuonna 1982 perustama ja edelleen omistama marjayritys Suonenjoelta.

 Tuotteitamme ovat pakastetut suomalaiset marjat, marjasekoitukset ja marjapureet. Uutuutena toimme markkinoille kuohkean vegaanisen 72 % kuumentamatonta suomalaista marjaa sisältävän Marjajäätelön.

Tehtävänämme on tarjota kaikille suomalaisille kotimaisia, turvallisia ja terveellisiä marjatuotteita ympäri vuoden ja toisaalta turvata suomalainen marjanviljelytyö myös tulevaisuudessa.

Hyödyntämällä suomalaisia marjoja pienennämme hiilijalanjälkeä, koska kuljetusmatkat ovat lyhyitä verrattuna tuontihedelmiin ja marjoihin. Meillä on marjanvastaanotto ja pakastuspisteitä ympäri Suomea. Kuljetamme näistä vastaanottopisteistä pakastetut marjat meille Suonenjoelle keskitetysti täysinä kuormina, jolloin vähennämme myös Suomen sisäisessä liikenteessä syntyvää hiilijalanjälkeä.

Käytämme pakkauksinamme vain elintarvikehyväksyttyjä, kierrätettäviä tai poltettavia materiaaleja. Pakkaukset ovat suunniteltu logistisesti tehokkaiksi.  Olemme energiatehokkaista, koska käytämme pakkasvarastoista syntyvän hukkalämmön hyödyksi.

Teemme marjan vastaanottolaitureilla laatuluokka ohjausta, jolloin kuluttajat saavat nauttia mahdollisimman hyvälaatuisista marjoista. Pakastetut marjoilla on pitkä säilyvyysaika ja pakasteesta voi ottaa marjoja vain sen hetkisen tarpeen mukaan, jolloin kuluttajalta menee biojätteeksi hyvin vähän ellei ollenkaan ympäristön kannalta kalleinta tuotetta eli kuluttajapakkaukseen pakattua marjaa.

Osallistumme ilmastokampanjaan muilla päästöjä vähentävillä teoilla, joita ovat:
+ uudet ympäristöystävälliset CO-kylmäaineet
+ uudet energiatehokkaat kylmäkoneet, joissa sähkönkulutus on nykyistä pienempi
+ hukkalämmön parempi hyödyntäminen myös uusissa kohteissa
+ ottamalla aurinkopaneelit sähköntuotantoon
+ lisäämme ”vihreän” sähkön ostamista
+ hybridisuodatin tulevaan sähköön, jolloin kulutamme vähemmän sähköä.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita
Muu: Sopimusviljelijämme noudattavat Laatutarha-ohjeistoa, jonka tehtävänä on varmistaa puutarhatuotteiden turvallisuus, tuotannnon mahdollisimman vähäinen ympäristökuormitus ja työntekijöiden hyvät työolot.