Oy Hartwall Ab
Victor Hartwall toi markkinoille kuplivat vedet vuonna 1836, ja silloin syntyi alku suurelle tarinalle. Siitä lähtien hartwallilaisten tehtävä on ollut virkistää Suomea juomillamme.

Moderni tuotantolaitoksemme sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Tuotevalikoimaamme kuuluu vesiä, virvoitusjuomia, erikoisjuomia, oluita, siidereitä ja long drink -juomia sekä viinejä ja muita alkoholijuomia. Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink. Olemme myös Heineken- ja Pepsi -brändien yhteistyökumppani Suomessa.

Me Hartwallilla pidämme huolen siitä, että sekä juomamme että tekomme ovat hyviä. Meille se tarkoittaa osallistumista hyvää tekeviin hankkeisiin, lähellä tuotettujen raaka-aineiden käyttämistä, vihreää liiketoimintaa ja tuotantoa, ja monia muita tapoja olla virkistämässä suomalaista yhteiskuntaa.

Ympäristövaikutuksia pienennämme esimerkiksi tehostamalla jakelukanavia ja kehittämällä yhä ympäristöystävällisempiä tuotteita ja pakkauksia. Vähennämme energian- ja vedenkulutustamme sekä suosimme uusiutuvia energiamuotoja. Esimerkiksi vuonna 2018 aloimme hyödyntää nestemäisen hiilidioksidin kylmäenergiaa tuotannossamme, mikä on vähentänyt höyryenergian tarvetta ja sähkönkulutusta merkittävästi.

Minimoimme jätteidemme määrää kierrättämällä myös tuotannossa syntyviä sivujakeita. Tuotannostamme yli jäävä hiiva sekä tuotannossa syntyvät ylijäämänesteet menevät bioetanolin raaka-aineeksi.
Tavoitteenamme on edelleen vähentää energiankäyttöä vuonna 2020.
Tehostamme energiankäyttöä