Orthex
Orthex suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kodin käyttötavaroita. Tarjontamme perustuu innovatiivisiin konsepteihin, vastuullisesti tuotettuihin korkealaatuisiin tuotteisiin ja vahvoihin tuotemerkkeihin, jotka ovat Orthex, SmartStore ja GastroMax.

Tänä päivänä Orthex Group on yksi pohjoismaiden johtavista valmistajista käyttötavaroissa ja tunnetuimpia tuotteitamme ovat esimerkiksi säilytyslaatikot, pakasterasiat ja ämpärit. Missiomme on tehdä kuluttajien jokapäiväisestä elämästä helpompaa. Yrityksellä on vahvat perinteet vastuullisessa kodin käyttötavaroiden valmistuksessa ja markkinoinnissa jo vuodesta 1914 lähtien. Laadukkaat ja kestävät tuotteet valmistetaan konsernin tehtaissa Suomessa ja Ruotsissa. Tuotteita myydään useimmissa suurissa päivittäistavaraketjuissa Pohjoismaissa ja yli 40 eri maassa ympäri maailmaa.

Käytämme Orthexilla tuotteidemme raaka-aineena kuluttajilta kerättyä pakkausjätettä sekä muuta kierrätettyä muovia. Esimerkiksi kaikki kukkaruukut ja parvekelaatikot tehdään kokonaan kierrätysmuovista. Lisäksi lisäämme aktiivisesti biopohjaisten raaka-aineiden käyttöä. Lanseerasimme syksyllä 2018 biomuovipohjaisen keittiötuotesarjan, joka on valmistettu kuusesta ja sokeriruo'osta. Keväällä 2019 toimme markkinoille yhdessä S-ryhmän kanssa vanhoista kierrätetyistä kalaverkoista valmistetut sangot.

Lisäksi teemme jatkuvia toimenpiteitä energiankäytön vähentämiseksi toiminnassamme mm. uusimalla säännöllisesti vanhoja koneitamme. Tavoitteenamme on vähentää käytettyä energiaa tuotantokiloa kohden -5% rullaavan kolmen vuoden jaksoittain.

Tavoitteemme on, että tuotantomme on hiilineutraali vuonna 2030 ja silloin 80% tuotannostamme valmistetaan kierrätys- tai biopohjaisista raaka-aineista neitseellisen muovin sijaan.
Käytämme Orthexilla tuotteidemme raaka-aineena kuluttajilta kerättyä pakkausjätettä sekä muuta kierrätettyä muovia. Esimekiksi kaikki kukkaruukut ja parvekelaatikot tehdään kokonaan kierrätysmuovista. Lisäksi lisäämme aktiivisesti biopohjaisten raaka-aineiden käyttöä. Lanseerasimme syksyllä 2018 biomuovipohjaisen keittiötuotesarjan, joka on valmistettu kuusesta ja sokeriruo'osta. Keväällä 2019 toimme markkinoille yhdessä S-ryhmän kanssa vanhoista kierrätetyistä kalaverkoista valmistetut sangot.

Tavoitteenamme on, että vuoden 2020 loppuun mennessä 20 % tuotannostamme on valmistetaan kierrätys- tai biopohjaisista raaka-aineista neitseellisen muovin sijaan.

Lisäksi teemme jatkuvia toimenpiteitä energiankäytön vähentämiseksi toiminnassamme mm. uusimalla säännöllisesti vanhoja koneitamme. Tavoitteenamme on vähentää käytettyä energiaa tuotantokiloa kohden -5% rullaavan kolmen vuoden jaksoittain.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita