Olvi Oyj
Olvi on ainoa itsenäisenä suomalaisena 1800-luvulta säilynyt panimo. Olemme valmistaneet juomia jo vuodesta 1878 Iisalmessa ja nykyisin valmistamme tuotteitamme paikallisesti Suomessa, Valko-Venäjällä ja Baltian maissa. Pääbrändimme Suomessa ovat oluissa OLVI ja Sandels, siidereissä FIZZ ja Sherwood, kivennäisvesissä KevytOlo ja OLVI Vichy, virvoitusjuomissa OLVI ja Kane’s, energiajuomissa TEHO ja urheiluravinteissa TEHO Sport.
Vastuullisuus on yksi yrityksemme arvoista ja luonnollinen osa yrityksemme jokapäiväistä toimintaa. Me Olvilla teemme jatkuvasti työtä pienentääksemme ympäristöjalanjälkeämme ja lisätäksemme resurssitehokkuutta. Olemme laatineet konsernillemme yhteisen ympäristöpolitiikan ja sen painopistealueet - hiilijalanjäljen ja vedenkulutuksen pienentämisen, jätevesien optimaalisen käsittelyn sekä materiaalien 100% kierrätyksen. Lisäksi Olvi on ollut mukana elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen toimenpideohjelmassa vuodesta 2003 lähtien. Tavoitteenamme on vähentää oman toiminnan energiankulutusta 7,5% prosenttia vuodesta 2016 vuoteen 2025 mennessä.

Vuonna 2018 teimme Olvilla useita tekoja pienentääksemme ympäristöjalanjälkeämme, joista haluamme mainita kaksi isointa. Otimme vuoden alussa käyttöön uuden energialaitoksen, joka käyttää kotimaista, uusiutuvaa polttoainetta fossiilisten polttoaineiden sijaan. Uudessa energialaitoksessa on lisäksi käytössä savukaasupuhdistin, jonka avulla otetaan talteen lämpöenergiaa. Näin saadaan noin 25% Olvilla käytettävästä lämmitysenergiasta. Uuden energialaitoksen lisäksi Olvi on ottanut käyttöönsä EKOenergia-merkityn sähkön. Suomen luonnonsuojeluliiton merkki takaa, että sähkö on tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä ja täyttää lisäksi ympäristöjärjestöjen kestävyyskriteerit. Kaikkien Olvin omien brändien tuotanto Suomessa tapahtuu EKOenergia-merkityllä tuulivoimalla.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä