Novacafi Oy Ab
Novacafi tarjoaa ratkaisuja yritysten kaikkiin kahvitustarpeisiin. Tärkein tuotteemme on nykyaikainen Cafitesse-kahvikonsepti. Cafitesse kahvia on myyty Suomessa vuodesta 1987. Edustamme hollantilaista Jacobs Douwe Egberts -kahviyhtiötä, joka on yksi suurimmista kahviyhtiöistä maailmassa. Toimimme kotimaisella perheyhtiöpohjalla koko Suomen alueella ja palveluumme sisältyy mm. asiakaskohtaisesti räätälöidyt ratkaisut, kahvinvalmistuslaitteet, asennukset, opastus, käytön tuki, huolto ja logistiikka.
Jacobs Douwe Egberts on investoinut voimakkaasti hankkeisiin, joissa maakuljetuksista on siirrytty ympäristöystävällisempiin laivakuljetuksiin. Meri- ja rautatiekuljetuksia suosiessa CO2-päästöt ovat vähentyneet yli 20 % vuodesta 2007. Raakakahvi tuodaan paahtimolle Antwerpeniin laivoilla, mikä vähentää CO2-päästöjen lisäksi myös polttoainekustannuksia.
Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehostaa kahvintuotannon ekologisuutta. Kahvin suodatusjäte hyödynnetään paahtimolla ja nykyisin 90 % paahtimon energiatarpeesta katetaan tällä vihreällä energialla. Lisäksi paahtimon jätevesi muunnetaan biokaasuksi ja hyödynnetään tuotantoprosessissa. Tuotantolinjoilla on vähennetty vedenkulutusta yli 30 % vuodesta 2005. Paahtimoiden toiminta on standardin ISO 14001 mukaista.
Kahvimme pakataan paahtimolla 100%:sti kierrätettäviin pakkauksiin. Pakkausten painoa pienennetään innovaatioiden avulla jatkuvasti ja ne sisältävät 20 % aiempaa vähemmän paperia, 40 % vähemmän foliota ja 50 % vähemmän alumiinia. Kartonkipakkaukset valmistetaan FSC-kierrätysmateriaalista.
Cafitesse-laitteella ei synny lainkaan kahvijätettä - ei märkää purua tai rasvaista jätevettä. Vuodesta 2014 lähtien olemme vähentäneet kaatopaikkajätteen määrää 60 %.
Cafitesse-laitteilla kahvia valmistuu nopeasti tarpeen mukaan, joten kahvin lämpimänä pitämiseen ei tarvita energiaa eikä hävikkiäkään synny. Modernit, älykkäät energiansäästötoiminnolla varustetut laitteet on myös suunniteltu niin, että komponentit voidaan kierrättää tehokkaasti.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita