Munax Oy

Munax Oy on Laitilassa toimiva kananmunatalo joka pakkaa, jalostaa ja tuotekehittää kananmunaa Laitilan Kanatarha -tuotemerkin ja kaupan omien merkkien alla kuluttajille, Food Service -toimijoille ja teollisuudelle. Vuonna 2003 perustettu Munax on noussut kasvavaksi ja innovatiiviseksi elintarvikeyritykseksi. Tuotteita valmistetaan niin kotimaan kuin vientimarkkinoille. Työllistämme 80 henkilöä ja vuonna 2017 liikevaihtomme oli 38 miljoonaa euroa.

Munax on alusta asti kehittänyt toimintaansa ympäristöystävälliseksi. Olemme esimerkiksi jo vuonna 2008 siirtyneet käyttämään munakeruussa kiertäviä, hygieenisiä muovikennoja, joiden käyttöikä on pitkä. Käytämme energiaa säästävää uutta teknologiaa ja tulemme asentamaan katollemme lisää aurinkopaneeleita, joiden tuottamaa energiaa käytetään tuotekehitysyksikön pyörittämiseen. Kuljetamme munamme itse, ja suunnittelemme ajoreitit järkevästi. Kehitämme jatkuvasti kierrätystä ja minimoimme jätteen määrää. Paperi-, pahvi- ja muovijäte kierretetään ja kananmunan kuoret päätyvät kalkitsemaan peltoja ja sivutuotteet päätyvät täydentämään eläinrehuja.

Uusien tuotteiden kuten Munax Smoothien pakkausmateriaali on kierrätettävää kartonkia. Luomukananmunissamme taas käytämme Huhtamäen ruohorasiaa, jossa on käytetty puhdasta ruohoa ja vähemmän käsiteltyä paperia, mikä säästää ympäristöä. Tämän lisäksi huomioimme ympäristön laite- ja välinevalinnoissa sekä päivittäisessä toiminnassa.


Käytämme uusiutuvaa energiaa

Tehostamme energiankäyttöä

Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita