Munax Oy
Munax Oy on ympäristöasiat huomioonottava ja vastuullisesti toimiva elintarviketalo. Olemme vieneet kananmunan tuotekehityksen uudelle tasolle. Valmistamme tuotteet Suomessa, suomalaisista perhetilojen kananmunista. Kananmunia ja munatuotteitamme löytää niin vähittäiskaupasta, Food Servicesta kuin teollisuuden raaka-aineista. Tuotteemme valmistetaan niin kotimaan kuin vientimarkkinoille. Työllistämme 100 henkilöä ja vuonna 2018 liikevaihtomme oli 44 miljoonaa.
Munax on alusta asti kehittänyt toimintaansa ympäristöystävälliseksi. Olemme esimerkiksi jo vuonna 2008 siirtyneet käyttämään munakeruussa kiertäviä, hygieenisiä muovikennoja, joiden käyttöikä on pitkä. Käytämme energiaa säästävää uutta teknologiaa ja katollemme on asennettu aurinkopaneelit. Kehitämme jatkuvasti kierrätystä ja minimoimme jätteen määrää. Pahvi-, paperi. ja muovi kierrätetään ja kuulumme RINKI-järjestelmään.

Uusien tuotteiden kuten Munax Smoothien pakkausmateriaali on kierrätettävää kartonkia. Kananmunakennot ovat aina kierrätettäviä. Luomukananmunasarjassamme löytyy Huhtamäen ruohorasiaa, jossa on käytetty puhdasta ruohoa ja vähemmän käsiteltyä paperia, mikä säästää ympäristöä. Tämän lisäksi huomioimme ympäristön laite- ja välinevalinnoissa sekä päivittäisessä toiminnassamme.


Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita