Mondelez International
Mondelez International on globaali makeisia, keksejä, välipalatuotteita ja juomia valmistava ja markkinoiva yritys. Omistamme useita maailmanlaajuisia brändejä, joista Suomessa tunnetaan erityisesti Oreo, Belvita, TUC, Toblerone ja Philadelphia. Olemme erityisen ylpeitä Pohjoismaissa tunnetusta Marabou-tuotemerkistämme.
Päämääränämme on tuoda iloa ihmisten elämään valmistamalla herkullisia ja laadukkaita tuotteita. Valmistamme tuotteemme raaka-aineista, joihin kuluttajat voivat luottaa ja joita he voivat hyvillä mielin syödä. Olemme sitoutuneet parantamaan, sekä tuotteitamme nauttivien ja valmistavien ihmisten, että yhteisöjen ja koko planeettamme hyvinvointia. Tavoitteemme ovat linjassa YK:n kestävän kehityksen (SDG) tavoitteiden kanssa.
Työskentelemme ilmastomuutoksen hidastamiseksi vähentämällä toiminnoistamme aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä, estämällä ympäristön saastumista ja edistämällä luonnonvarojen kestävää käyttöä. Vuoteen 2020 mennessä tavoitteemme on vähentää tuotannosta aiheutuvia absoluuttisia hiilidioksidipääästöjä 15 % vuoden 2013 tasoon verrattuna sekä veden käyttöä 10 % ensisijaisesti niillä alueilla, joilla vesi on jo vähissä. Vuosien 2013-2017 aikana vedenkäyttömme väheni 25 % ja hiilidioksidipäästömme pienenivät 10 %. Uusia ratkaisuja kehittämällä tavoitteemme on vähentää pakkausmateriaalien käyttöä 65 kt vuoteen 2020 mennessä. Vuosien 2013 – 2017 aikana vähensimme pakkausmateriaalien käyttöä 53,5 kt. Suosimme kierrätystä, ja Euroopassa yli 75 % pakkauksistamme on paperipohjaisia, lasia tai metallia, joista kaikki ovat joko kierrätettyjä tai kierrätettävissä. Noin 70 % paperipohjaisista pakkauksistamme sekä kaikki myymälämateriaalimme on tällä hetkellä valmistettu kierrätysmateriaalista.
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita