Lumene Oy
Lumene on pohjoismaisen luonnollisen kauneuden asiantuntija, joka kehittää ja valmistaa ensiluokkaisia Lumene-ihonhoito- ja meikkituotteita Espoon Kauklahdessa. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Suomen lisäksi Ruotsi, Venäjä ja Yhdysvallat. Uusimmilla markkinoillamme Iso-Britanniassa sekä Kiinassa toimimme verkkokauppakumppaneidemme kautta.

Lumenen juuret ovat pohjoisen Suomen luonnossa ja hyvinvoinnin rituaaleissa. Läheinen suhteemme luontoon sekä pohjoisen erityinen vuotuinen valonkierto ovat johdattaneet meidät tutkimaan ainutlaatuisen ravintorikkaita ja hoitavia luonnon raaka-aineita ja niiden monipuolisia ominaisuuksia. Olemme Lumenella etuoikeutettuja käyttämään niitä ja pohjoisen puhdasta lähdevettä tuotteissamme. Tutkimme sekä hyödynnämme raaka-aineita vastuullisesti ja kestävästi.
Olemme sitoutuneet kemianteollisuuden kansainväliseen Responsible Care -ohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää ympäristö-, terveys- ja turvallisuustyötä ja viestiä näistä teemoista sidosryhmille. Hankimme Lumenen tuotantolaitoksella jo nyt 100 % uusiutuvaa sähköenergiaa ja olemme vähentäneet tuotannossa syntyvää jätemäärää 23 prosenttia ja tuotannon vedenkulutusta 24 prosenttia vuoteen 2008 verrattuna. Tuotantolaitoksellamme on sertifioitu ISO14001-ympäristöjärjestelmä. 50 % käyttämistämme arktisista raaka-aineista on kehitetty elintarviketeollisuuden sivuvirroista.

Vuodelle 2025 olemme asettaneet tuotepakkauksiin liittyvät tavoitteet: 50 % muovipakkauksista valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista, 30 % muovipakkauksista valmistetaan kuluttajilta kerätystä kierrätysmuovista ja kartonkipakkauksissamme käytetään vain FSC- tai PECF-sertifioitua kartonkia vuoden 2025 loppuun mennessä. Lisäksi hyödynnämme kuljetuksissa kierrätyspahvia.

Olemme lisäksi asettaneet ihonhoitotuotteillemme 80 % minimirajan luonnollista alkuperää oleville raaka-aineille. Ja vuoden 2018 syyskuuhun mennessä kaikki Lumene-tuotannosta tulevat ihonhoitotuotteet ovat 100 %:sesti vegaanisia.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita
Pienennämme pakkaustemme ilmastovaikutuksia.