Suomen L’Oréal
Suomen L’Oréal on Suomen johtava kosmetiikkayritys, jonka toimintaan kuuluvat päivittäiskosmetiikka- ja kampaamotuotteet, selektiiviset kosmetiikkasarjat sekä apteekkikosmetiikka. Tuotteemme edustavat alansa huippua, innovatiivista teknologiaa, kauneutta ja hyvinvointia.
L'Oréal on sitoutunut siirtymään vähähiiliseen liiketoimintamalliin osana vuonna 2013 julkaistua Sharing Beauty with All -vastuullisuusohjelmaansa. Ohjelma sisältää konkreettisia tavoitteita vuodelle 2020 mukaan lukien tavoitteen vähentää L'Oréalin tuotantolaitosten ja jakelukeskusten absoluuttisia CO2 -päästöjä 60 % vuoteen 2020 mennessä vuoden 2005 tasosta. Tavoite saavutettiin vuonna 2017, kun tuotannon ja jakelukeskusten CO2 -päästöt vähenivät 73 % vuodesta 2005 lisääntyneen uusiutuvan energian käytön ja parantuneen energiatehokkuuden myötä.
Vuonna 2017 L'Oréal asetti lisäksi tieteeseen pohjautuvan päästövähennystavoitteen vähentää toimintansa scope 1, 2 ja 3 päästöjä edelleen 25 % vuoteen 2030 vuoden 2016 tasosta. Tavoitetta tukee erillinen tavoite saavuttaa hiilineutraalius L'Oréalin omissa toimipaikoissa vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 100 % L’Orealin muovipakkauksista on uudelleentäytettäviä, -käytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia.
Käytämme uusiutuvaa energiaa
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita
Muu
Kehitämme tuotepakkauksia
-
Oy Oatly AB
Oatlyn visiona on, että resurssit, kuten käytetyt raaka-aineet, energia ja pakkaukset, tulisi olla kestävästi tuotettuja ja mahdollisuuksien mukaan myös uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä. Tavoitteenamme on vähentää hiilijalanjälkeä 25 % per tuotettu litra vuoden 2020 loppuun mennessä.
-
Bonduelle
Vuonna 2012 käynnistetyn VegeGo!-hankkeen myötä yhteiskuntavastuun eri tavoitteet on jaoiteltu viidelle eri osa-alueelle, kattaen koko tuotantoketjun aina pelloilta lautaselle saakka. Visio on vuodelle 2025, ja tuloksia mitataan jatkuvasti. Esimerkiksi veden käyttöä tehtailla on jo onnistuttu vähentämään 50% viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja vuosina 2016-17 kuljetusratkaisuissa toteutettujen uudistusten myötä hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet merkittävästi. Tuotantoreseptejä on myös kehitetty entistäkin ravitsevimmiksi ja maistuvimmiksi.
Kaikki Bonduelle-tuotteet ovat GMO-vapaita. -
Juustoportti Oy
Juustoportti on ollut pitkään edelläkävijä myös ympäristöasioissa. Puheen sijasta teemme aitoja tekoja. Luonnonvarakeskuksen laskelmien mukaan meijerimme toiminta on keskivertoa ympäristöystävällisempää.
Teemme useita toimia ympäristön hyväksi. Hyvittämme Vapaan lehmän maidon ja maitojuomien hiilijalanjäljen ja ne ovat ensimmäiset hiilineutraalit maidot. Lähellä sijaitsevien tilojen ansiosta maidolla on lyhyt keräilyreitti. Pakkausratkaisuilla vähennämme ruokahävikkiä ja purkkien valmistukseen käytettävää puuta, minkä lisäksi käytössämme ovat carbon neutral-pakkaukset. Hyödynnämme uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettua energiaa myös oman aurinkovoimalan kautta. Parasta energiansäästöä on kuitenkin käyttämätön energia, jota saadaan käyttämällä maalämpöä ja maakylmää. Innovaatioiden yleistymistä tuemme tarjoamalla latauspisteitä sähköautoille.
Tulevaisuudessa näemme myös maatilojen olevan ratkaisu: odotamme viljelyn kehittyvän hiilinieluksi, biokaasuvoimaloiden, energiatehokkuuden ja talteenoton lisääntyvän. Meijerillä keskitymme prosessin ja logistiikan yhä tehokkaampaan käyttöön ja hävikin minimointiin.
-
Tammer Brands Oy
Tavoitteemme on lisätä uusiutuvista tai kierrätetyistä raaka-aineista valmistettujen tuotteiden osuutta vuosittain 20%. Olemme jäsenenä Amfori BSCI -yritysverkostossa, jonka päämääränä on parantaa työolosuhteita kansainvälisessä hankintaketjussa ja yhdenmukaistaa toimittajien valvontaa. Amfori BSCI -järjestelmä perustuu YK:n ja ILO:n sopimuksiin ihmisoikeuksista ja työoloista. Vastuullisuusstrategiamme linjausten mukaisesti vuoteen 2021 mennessä 90% valmistajakumppaneistamme on Amfori auditoituja.
-
Altia Oyj
Altian tislaamo Koskenkorvan kylässä käyttää noin 210 miljoonaa kiloa suomalaista ohraa vuodessa. Tislaamo tuottaa viljaviinaa Altian alkoholijuomiin. Koskenkorvan tehdas perustuu bio- ja kiertotaloudelle: ohranjyvä hyödynnetään sataprosenttisesti. Mitään ei mene hukkaan.
Koskenkorvan kiertotalous toi Altialle Green Company of the Year 2018 -palkinnon.
Biovoimalaitoksen ja uusiutuvan energian ansiosta Koskenkorvan tehtaan hiilidioksidipäästöt
ovat vähentyneet vuoden 2018 lopussa 54 % vuoden 2014 tasoon verrattuna. Tehtaan polttoaineomavaraisuus höyryenergian tuotannossa on noin 60 %.
Altia liittyi vuonna 2017 Suomen vapaaehtoisen energiatehokkuussopimuksen uuteen
sopimuskauteen, joka kestää vuoteen 2025 asti. Sopimuksen osapuolia ovat suomalaiset
ministeriöt, etujärjestöt ja yritykset. Uuden sopimuskauden aikana Altia tavoittelee 10
prosentin vähennystä energiankulutuksessa vuoteen 2025 mennessä, verrattuna kulutukseensa vuoden 2014 alussa.
Vuoden 2019 aikana olemme kehittämässä pitkän aikavälin vastuullisuustavoitteita, joihin kuuluu myös energiankulutuksen sekä päästöjen vähentäminen vuoteen 2030 mennessä.
Julkistamme pitkän aikavälin tavoitteemme vuoden 2019 aikana. -
Pakkasmarja Oy
Osallistumme ilmastokampanjaan muilla päästöjä vähentävillä teoilla, joita ovat:
+ uudet ympäristöystävälliset CO-kylmäaineet
+ uudet energiatehokkaat kylmäkoneet, joissa sähkönkulutus on nykyistä pienempi
+ hukkalämmön parempi hyödyntäminen myös uusissa kohteissa
+ ottamalla aurinkopaneelit sähköntuotantoon
+ lisäämme ”vihreän” sähkön ostamista
+ hybridisuodatin tulevaan sähköön, jolloin kulutamme vähemmän sähköä.