Lindström Oy
Lindström on 24 maassa toimiva tekstiilipalveluyritys, jolla on jo 170 vuoden historia palveluliiketoiminnassa. Vaatetamme noin miljoona työntekijää päivittäin. Työvaatteiden lisäksi tarjoamme vuokrapalveluna mattoja, hygieniatuotteita, hotelli- ja ravintolatekstiilejä, teollisuuspyyhkeitä sekä henkilönsuojaimia.
Merkittävin ympäristövaikutuksemme syntyy tekstiilien pesemisessä ja käytöstä poistamisessa. Tavoitteemme on tehostaa veden ja energiankulutusta sekä lisätä tekstiilijätteen hyötykäyttöä. Suhteellinen vedenkulutuksemme (6,8 l/pesty kilo vuonna 2017) ja energiankulutuksemme (0,99 kWh/pesty kilo vuonna 2017) on pysynyt hyvällä tasolla pestyjen kilojen voimakkaasta kasvusta huolimatta. Olemme lähellä vuoteen 2020 asetettuja tavoitteita (6,7 l ja 0,95 kWh).

Tavoitteemme on, että tekstiilijätettä syntyisi mahdollisimman vähän, joten valmistamme vain tarpeeseen ja käytämme sekä huollamme tekstiilejä tehokkaasti koko niiden elinkaaren ajan. Kun tekstiilejä pitää poistaa käytöstä, pyrimme ensisijaisesti löytämään niille uusia käyttökohteita. Tällä hetkellä (vuosi 2017) hyötykäyttöön saadaan 84 % globaalista tekstiilijätteestämme (tavoite 2020: 90 %).

Kehitämme jatkuvasti uusia palveluja, jotka mahdollistavat ympäristövaikutusten pienentämisen. Uudet digitaaliset ratkaisut mahdollistavat muun muassa käsipyyherullien kulutuksen optimoinnin, jolloin rullat vaihdetaan vasta pyyhkeen loputtua eikä rullapyyhettä tarvitse pestä turhaan.
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita
Muu: Minimoimme tekstiilijätteen määrän ja pyrimme saamaan jätteen hyötykäyttöön