KiiltoClean Oy
Kiilto on pian 100 vuotta täyttävä perheyritys, jonka toimintakulttuuri on syntynyt vahvasta suomalaisesta osaamisesta ja henkilöstön arvostamisesta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta ja hyvinvointia puhtaudesta vastuullisesti ihmiset ja ympäristö huomioiden. Konsernimme liikevaihto vuonna 2017 oli noin 153 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 800. Toimimme neljällä liiketoiminta-alueella; ammattirakentaminen, ammattipuhtaus ja -hygienia, teollisuuden kiinnitys- ja puhdistusratkaisut sekä kuluttajaliiketoiminta. Suomessa tuotantolaitoksemme sijaitsevat Turussa, Lempäälässä sekä Hankasalmella. Suomen lisäksi toimimme omien tytäryhtiöidemme kautta Ruotsissa, Venäjällä, Valkovenäjällä, Ukrainassa, Baltiassa ja Puolassa. Näin olemme kullakin markkina-alueellamme aina vahva paikallinen toimija. Tunnettuja brändejä ovat muun muassa Kiilto, Erisan, Serto.
Kiilto haluaa olla alansa ympäristöjohtaja. Teemme merkittäviä panostuksia ympäristön tilaan positiivisesti vaikuttaviin hankkeisiin eri osa-alueilla. Keskitymme pakkausjätteen määrän vähentämiseen, uusiutuvien pakkausmateriaalien käyttöönottoon ja kierrätettävyyteen. Esimerkiksi Serto-pyykinpesuaineiden tiivistetty koostumus vähentää pakkausmateriaalin suhteellista osuutta ja lisäksi tarjolla olevat 1,6L pakkaukset ovat auttaneet meitä vähentämään 12 % muovia pesukertaa kohti verrattuna pienempiin pakkauksiin. Meillä on lisäksi meneillään projekteja, joissa otamme vuoden 2019 aikana käyttöön täysin kierrätysmateriaalista tehtyjä muovipakkauksia. Ohjaamme myös asiakkaitamme kierrättämään esim. lisäämällä kierrätykseen kannustavia ohjeita etiketteihin. Käytämme uusiutuvia raaka-aineita tuotannossa. Esimerkiksi Kiilto Airi-tuotesarjassa on jo kaksi 100-prosenttisesti biopohjaisista materiaaleista valmistettua puhdistustuotetta ja näiden osuus kasvaa suunnitelmallisesti.

Energiaratkaisuissa olemme tehneet suuria tekoja aurinkoenergian lisäämiseksi. Lempäälän toimipisteessämme on ollut aurinkopaneelit vuodesta 2008, ja keväällä 2018 otimme käyttöön aurinkopaneelit Hankasalmen toimipisteessä, missä valmistuvat nyt aurinkoenergialla mm. Kiilto kodinpuhdistusaineet. Kannustamme myös työntekijöitä kestäviin ratkaisuihin esimerkiksi suosimalla työsuhdeautoissa uusiutuvaa dieseliä.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Muu: Vähennämme pakkausjätteen määrää ja lisäämme uusiutuvia ja kierrätettäviä pakkausmateriaaleja.