HKScan
HKScan on johtava pohjoismainen ruokatalo, jolla on yli sadan vuoden kokemus vastuullisesta lihantuotannosta ja laadukkaan raaka-aineen tuotteistamisesta. Noin 7 200 ammattilaisesta koostuvan tiimimme tehtävänä on palvella maailman vaativimpia kuluttajia ja mahdollistaa heille entistä maistuvampi arki. Myymme, markkinoimme ja valmistamme korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua sian-, naudan-, siipikarjan- ja lampaanlihaa sekä niistä valmistettuja tuotteita, kuten aterioita ja leikkeleitä. Kuluttajat tunnistavat tuotteemme ikonisista tuotemerkeistämme, joihin kuuluvat Suomessa muun muassa HK® ja Kariniemen®.

HKScan on sitoutunut sekä strategiassaan että toiminnassaan taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristövastuuseen sekä edistämään eläinten hyvinvointia.
TTeemme systemaattista työtä ympäristövaikutustemme pienentämiseksi ja luonnonvarojen kestävän käytön lisäämiseksi.

HKScan on mitannut tuottamiensa kasvihuonekaasujen päästöt vuodesta 2014 alkaen suorien ja epäsuorien päästöjen mukaisesti (Scope 1 ja 2). Konsernin yhteenlasketut kasvihuonekaasupäästöt pienenivät kaikkiaan 48 prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2018. Olemme päässeet hyviin tuloksiin muun muassa siirtymällä uusiutuvista lähteistä tuotetun sähkön ja muiden uusiutuvien energianlähteiden, kuten biokaasun käyttöön sekä parantamalla energiatehokkuuttamme. Suomessa käyttämämme sähkö on 100-prosenttisesti peräisin uusiutuvista lähteistä. Olemme sitoutuneet pienentämään kasvihuonekaasupäästöjämme 90 prosentilla vuodesta 2014 vuoteen 2030.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä