Heimon Kala Oy
Heimon Kala Oy on valmistanut suomalaisten suosikkikalat jo lähes 40 vuoden ajan. Tänään Heimon Kala on yksi Suomen johtavista kalajalosteiden valmistajista ja kuuluu AS PRFoods pörssiyhtiön kalayrityksiin. Heimon Kalan tuotantolaitos sijaitsee Hämeenlinnassa. PRfoods:lla on tuotantolaitoksia Suomessa, Virossa, Englannissa ja Skotlannissa sekä kalankasvatusta Suomessa ja Ruotsissa. Konsernissa kalaa kasvatetaan ja jalostetaan lähes 400 ammattilaisen voimin ja kalatuotteita myydään yli 30 maassa ympäri maailman.
Tavoitteenamme on vähentää Heimon Kala Oy:n Hämeenlinnan Rengon laitoksen päästöjä vähintään 25 % aikavälillä 2017-2020.

Olemme tehostaneet toimintaamme seuraavasti:
- Käynnistimme lämmön talteenottojärjestelmän vuonna 2017
- Siirryimme käyttämään muovisen styroksilaatikon sijaan aaltopahvilaatikkoa kuljetuksissa maaliskuussa 2018. Näin saavutamme pelkästään laitokseen saapuvien laatikoiden logistiikassa seitsenkertaisen tehon. Hyöty on merkittävä myös asiakkaidemme jätteenkäsittelyssä.
- Käynnistimme toukokuussa 2018 oman aurinkopaneelijärjestelmän, jolla tavoittelemme vähintään 10 % sähkön tarpeestamme.
- Minimoimme sekajätteen tehokkaalla lajittelulla.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita