Fujitsu Finland Oy

Fujitsu on maailman viidenneksi suurin ja johtava japanilainen ict-yritys. Tarjoamme laajan valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 156 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita sadassa maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja osaavaa verkostoamme muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Fujitsulla on Suomessa vahva paikallinen palvelukyky. Toimimme Suomessa noin 40 paikkakunnalla, joten voimme tukea asiakasta paikallisesti. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Vastuullisena yrityksenä toimiminen tarkoittaa Fujitsussa erinomaisten asiakastulosten synnyttämistä, omaan henkilöstöömme panostamista ja hyvistä käytännöistä huolehtimista läpi tuotantoketjun. Meille on olennaista tunnistaa oman toimintamme suhde ympäröivään maailmaan ja vastata erilaisten sidosryhmien tarpeisiin.

Fujitsun liikevaihto oli 4,7 triljoonaa jeniä (40 miljardia USD) 31.3.2017 päättyneellä tilikaudella. Noin 65 prosenttia liikevaihdosta tulee Japanista ja vajaat 19 prosenttia Euroopasta. Fujitsu on noteerattu Tokion pörssissä.

Ympäristöstä huolehtiminen on ollut Fujitsulle tärkeää yrityksen alkumetreiltä vuodesta 1938 lähtien. Vuonna 2017 julkistetun Ilmasto- ja energiavisiomme mukaan haluamme olla täysin hiilineutraali yritys vuoteen 2050 mennessä. Digitaalisuuden avulla haluamme olla mukana rakentamassa hiilineutraalia yhteiskuntaa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Haluamme myös edistyksellistä teknologiaa kehittämällä auttaa niin asiakkaitamme kuin myös ympäröivää yhteiskuntaa sopeutumaan ilmastonmuutokseen. Kestävä kehitys on kirjattu globaaliin Fujitsu Way –filosofiaamme, ja ympäristövaikutuksiamme seurataan sekä paikallisesti että globaalisti.

Ympäristöohjelmamme pyrkii vähentämään liiketoimintamme aiheuttamia päästöjä vuosittain. Seuraamme ympäristöohjelmassamme muun muassa toimistojemme sähkön-, veden- ja lämmönkulutusta, konesaliemme energiatehokkuutta, matkustamisesta syntyviä hiilidioksidipäästöjä sekä suurimpien toimipaikkojemme jätteiden määriä ja lajitteluastetta. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että liiketoimintamme tarvitsema energia, kuten sähkö, on tuotettu kestävästi. Sen vuoksi Fujitsu Finlandin hankkima sähkö on tuotettu uusiutuvalla energiantuotantomuodolla, vesivoimalla. Tavoitteenamme on lisätä uusiutuvalla energiantuotantomuodolla tuotetun sähkön kattavuutta toimipisteissämme. Lisäksi selvitämme mahdollisuutta siirtyä ympäristöystävällisen kaukolämmön käyttäjiksi.

Tänä kuluvana tilivuotena 2018 tavoitteenamme on lentomatkustamisen vähentäminen 10 prosenttia edelliseen tilivuoteen verrattuna. Lisäksi kompensoimme lentomatkustamisen päästöjämme nyt kolmatta vuotta peräkkäin rahoittamalla Gold Standard -statuksen saanutta ilmastoprojektia.

Toimitilojemme energiatehokkuutta parannetaan jatkuvasti. Tulevan remontin myötä myös pääkonttorissamme energiatehokkuusratkaisuja otetaan entistä laajemmin käyttöön.

Käytämme uusiutuvaa energiaa

Tehostamme energiankäyttöä

Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita

Muu

Lentomatkustamisen vähentäminen