Froneri Finland Oy
Froneri Finland on osa maailmanlaajuista yhteisyritystä, jonka omistavat puoliksi elintarvikeyritys Nestlé ja englantilainen jäätelönvalmistaja R&R. Froneri on toiseksi suurin jäätelönvalmistaja Euroopassa ja kolmanneksi suurin maailmassa, toimimme yli 20 maassa ympäri maailman. Suomessa meitä on parisataa.

Suomessa toimintamme perustuu vahvaan, yli 80-vuotiseen osaamiseen kotimaisessa jäätelönvalmistuksessa. Me jatkamme nyt suomalaisen jäätelön valmistusta Turengin jäätelötehtaalla entistäkin vahvempana Froneri Finland Oy:n nimissä. Turengin jäätelötehdas on yksi suurimmista Pohjoismaiden jäätelötehtaista, ja panostamme pohjoismaiseen tuotantoon sekä tuotekehitykseen.

Tarjoamme kuluttajille herkullisia jäätelöhetkiä ja suomalaisten suosikkimakuja. Valikoimastamme löytyvät suomalaisille rakkaat, paikalliset brändit, esimerkiksi Pingviini, Aino, Classic, Eskimo ja Puffet. Tuomme myös jatkossa maistuvia jäätelöitä suomalaisten iloksi Euroopan tehtailtamme. Niitä ovat esimerkiksi Mövenpick of Switzerland ja Pirulo.
Froneri Finland Oy:n tavoitteena on valmistaa ja markkinoida elintarvikkeita niin, että samalla edistämme kestävää kehitystä. Otamme tuotekehityksessä huomioon tuotteiden koko elinkaaren ja pyrimme vähentämään niiden ympäristövaikutuksia. Käytämme kotimaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista ja kehitämme pakkausmateriaaleja ympäristöystävällisemmiksi muun muassa muovia vähentämällä.

Olemme sitoutuneet jatkuvaan parantamiseen ja ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseen. Pyrimme jatkuvasti ylittämään kuluttajien, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien tuoteturvallisuutta, laatua sekä ympäristötyötä koskevat vaatimukset.

Froneri Finland Oy jäätelötehtaalla on ISO 14 001- standardin mukainen sertifioitu ympäristöjärjestelmä. Tämän lisäksi olemme sitoutuneet noudattamaan soveltuvaa ympäristölainsäädäntöä sekä muita vaatimuksia, joihin Froneri on sitoutunut.

Kaikki Froneri Finland Oy työntekijät voivat edistää tätä sitoutumista noudattamalla annettuja ohjeita ja työskentelemällä ja ajattelemalla ympäristömyönteisellä tavalla.
Tiedostamme että toimintamme vaikuttaa ympäristöön ja olemmekin asettaneet pitkäjänteisesti joka vuodelle selkeät tavoitteet vähentää niin energian, veden kuin jätteen kulutusta, niissä erinomaisesti onnistuen. Mainittakoon mm. veden kulutuksen vähentyminen 52 % sekä energian kulutuksen vähentyminen 27% vuodesta 2010. Kaatopaikkajätteeksi meillä ei ole mennyt vuosiin mitään, ja tämä onkin yksi tärkeimmistä tavoitteistamme tehtaalla.
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita