Fresh Servant Oy Ab
Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys, joka toimii kuluttajapakattujen salaattien parissa. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki-salaatit ja SalaattiMestari-salaattibaari. Toimipisteemme sijaitsevat Pohjanmaalla.
Pyrimme vähentämään ympäristön kuormitusta hankkimalla uusiutuvaa energiaa, tehostamalla energian käyttöä ja hyödyntämällä kylmäkoneista syntyvän hukkalämmön kiinteistömme lämmityksessä. Lisäksi tehostamme jätteiden lajittelua ja vähennämme jätteiden sekä ruokahävikin määrää myös tuotannossa. Biojätteemme päätyvät kierrätykseen ja niistä valmistetaan biokaasua tai lemmikkieläinten ruokaa.

Kehitämme pakkausmateriaaleja tuotteiden säilyvyyden näkökulmasta vähentääksemme myös asiakkaiden ruokahävikkiä. Tässä huomioimme erityisesti oikeanlaisen kierrätettävän pakkausmateriaalin sekä monipuoliset pakkauskoot.

Teemme myös aktiivisesti kehitystyötä viljelijöidemme kanssa. Suurin salaattitoimittajamme on siirtynyt käyttämään uudelleen hyödynnettäviä kuljetuslaatikoita kertakäyttöisten pahvilaatikoiden sijasta. Myös kasvatuksessa ennen käytetty muoviruukku on korvattu kompostoituvalla ruukulla.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita
Muu: Hävikin vähentäminen. Kuljetusten optimointi.