Finlayson Oy
Finlayson on vuonna 1820 perustettu kodintekstiilialan yritys. Tänä päivänä Finlaysonilla ollaan vakuuttuneita siitä, että ainoa oikea tapa kunnioittaa yrityksen historiaa, on toimia yhtä vastuullisesti, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kuin sen varhaiset omistajat. Finlaysonilla on Suomessa 24 omaa myymälää ja kolme shop-in-shopia. Lisäksi tuotteita on saatavilla verkkokaupasta sekä hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan.
Tavoitteemme on vähentää hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla liikevaihtoon suhteutettuna vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2017 päästömme liikevaihdon suhteen olivat 10 prosenttia pienemmät kuin vuonna 2015. Esittelimme 2017 monia ekologisempia materiaaleja, ja sen ansiosta päästömme suhteutettuna tuotemääriin olivat jopa 27 prosenttia pienemmät kuin 2015.

Yli puolet Finlaysonin hiilidioksidipäästöistä muodostuu tuotantoketjuissamme, eli puuvillan kasvatuksessa ja puuvillan käsittelyn eri vaiheissa, ompelussa, värjäyksessä ja kuljetuksissa. Siksi pyrimme lisäämään vastuullisempien materiaalien, kuten Reilun kaupan ja luomupuuvillan, kierrätysmateriaalien ja pellavan osuutta tuotteissamme askel askeleelta. Tavoitteemme on, että 30 prosenttia materiaaleistamme tulee vastuullisemmista lähteistä vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä osuus on noin 8 prosenttia, ja se on tuplaantunut vuoteen 2015 verrattuna.

Päästöjä vähennämme myös käyttämällä EKOenergiaa ja vähentämällä pakkausmateriaaleja. Olemme käyttäneet EKOenergiaa kaikissa Finlaysonin omissa toimipisteissä 2016 vuodesta asti. Kesällä 2017 poistimme kertakäyttöiset muovipussit myymälöistämme ja muutimme ostoskassit maksullisiksi. Lisäksi käytämme verkkokaupan toimituksissamme kartonkipakkausten rinnalla uudelleenkäytettäviä RePack-pakkauksia ja pyrimme uudistamaan tuotepakkauksiamme ekologisemmiksi tuotekategoria kerrallaan.
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita
Muu: Vähennämme pakkausmateriaaleja