Escamar Seafood Oy
Escamar Seafood Oy kehittää, valmistaa, jalostaa ja markkinoi kuluttajien tarpeet ja vaatimukset täyttäviä tuorekalajalosteita, jotka tarjoavat kuluttajille arjen sujuvuutta, makunautintoja ja hyvinvointia.

Escamar Seafood Oy:n omistaja on norjalainen vuonna 2015 perustettu Insula AS, jonka taas omistaa norjalainen kalaliiketoimintasektorin sijoitusyhtiö Kverva AS. Insulan liikevaihto vuonna 2017 oli 650 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 1100. Insulalla on Pohjoismaissa 25 tuotantolaitosta, ja sen tuotevalikoimassa on yli 1000 erilaista seafood-tuotetta. Osana Insulaa Escamar Seafoodin kalaliiketoimintaa tullaan kehittämään aivan uudelle tasolle.

Vuonna 2017 Escamar Seafood Oy:n Kuopion tuotantolaitoksella käsiteltiin 4 000 tonnia kalaa. Henkilöstöä on tuotannossa 55 ja toimistolla 20. Tuotevalikoimassa on laadukkaita, monipuolisia, helppokäyttöisiä kalatuotteita, jotka vastaavat kiireisen kuluttajan vaatimuksiin. Päätuoteryhmiä ovat lämmin- ja kylmäsavustetut tuotteet, graavisuolatut ja marinoidut kalatuotteet, annospalat ja tuorekala.
Elintarvikealan yrityksenä kestävän kehityksen mukainen toiminta on keskeinen osa yrityskulttuuriamme ja arvojamme. Tämä tarkoittaa luonnonvarojen säästeliästä käyttöä ja ympäristörasituksen minimointia. Pyrimme osaltamme vähentämään ympäristön kuormitusta muun muassa tehostamalla jätteiden lajittelua ja vähentämällä syntyvän sekajätteen määrää.

Kuluttajatuotteisiin tehostamistoimemme ulottuvat esimerkiksi pakkausvalintojen kautta: pakkaamme tuotteitamme jatkossa nykyaikaisiin ympäristöystävällisiin kartonkikuljetuslaatikoihin ja optimoimme tuotepakkausten kokoja niin, että pystymme minimoimaan pakkauksista syntyvän jätteen määrän.

Olemme myös sitoutuneet vähentämään ilmastoa lämmittäviä päästöjä: työskentelemme aktiivisesti Kuopion tuotantolaitoksen toiminnasta syntyvien päästöjen vähentämiseksi energiankäytön tehostamisen avulla.
Tehostamme energiankäyttöä
Muu: Pyrimme vähentämään ympäristön kuormitusta ja ilmastoa lämmittäviä päästöjä.