Berner Oy
Berner on monella tapaa tuonut maailman suomalaisten luo. Tarinamme alkoi vuonna 1883 sillin maahantuonnilla. Vuosien myötä valikoimamme on laajentunut elintarvikkeista tunnettuihin kansainvälisiin kuluttaja- ja ammattituotteisiin.

Me Bernerillä tuotamme ja maahantuomme tuotteita ja palveluita, jotka tuovat ihmisten arkeen lisää hyvinvointia. Konsernimme liikevaihto vuonna 2017 oli 316,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 521. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Heinävedellä. Kotimarkkina-alueemme kattaa Pohjoismaat ja Baltian.

Oman tuotekehityksemme tunnettuja merkkejä ovat muun muassa XZ, LV, Herbina, GreenCare, Korrek, Lasol, Nokian Jalkineet sekä Rajamäen tuoteperhe.
Keskeisiä vastuullisuustavoitteitamme on toimintamme energia- ja materiaalitehokkuuden lisääminen, ympäristövaikutusten minimoiminen ja uusien ympäristöystävällisten tuotteiden ja palveluiden kehittäminen. Siirrymme vuoden 2018 aikana käyttämään ainoastaan uusiutuvista energialähteistä saatavaa sähköä kaikissa Suomen toimipisteissämme. Heinäveden tehtaidemme lämpöenergian tuotantoon käytetään noin 97-prosenttisesti uusiutuvista lähteistä olevaa polttoainetta.

Esimerkkinä ympäristövaikutusten vähentämisestä on myös jätevesien tehostamisprojekti sekä investointi uuteen pussipakkauskoneeseen tehtaillamme. Investoinnin myötä mm. Suomen suosituimman lasinpesunestemerkki Lasolin uudet pakkaukset tuottavat 65 prosenttia vähemmän jätettä kuin tavalliset muovipullot. Kätevät pakkaukset vähentävät myös kuljetuksista aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Olemme tehneet Baltic Sea Action Groupille Itämeri-sitoumuksen, jossa sitoudumme selvittämään ja kehittämään ravinteiden kierrätysmahdollisuuksia laajemmin sekä kotipuutarhan että maanviljelyn kestävän kehityksen puolesta. Olemme kehittäneet mm. GreenCare Ympäristön Ystävä -kiertotalouslannoitteen yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin, Soilfoodin ja S-ryhmän kanssa.

Kehitämme ja otamme käyttöön uusia ekologisia pakkausratkaisuja tuotteissamme. Osallistumme suomalaiseen innovaatiotyöhön, ja korvaamme fossiilista alkuperää olevia muovi-pakkauksia biopohjaisilla materiaaleilla.

Teemme yhteistyötä tärkeimpien toimittajiemme, asiakkaidemme ja kuluttajien kanssa tehostaaksemme energiankäyttöämme edelleen, vähentääksemme hiilidioksidipäästöjä ja jätettä. Selvitämme parhaillamme myös aurinkoenergian tuotantoa toimipisteissämme.
Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita