Ålandsmejeriet
Kotimainen meijeri- ja leipomoyritys Ålandsmejeriet on perustettu vuonna 1921. Osuuskunnan omistavat paikalliset maidontuottajat ja valikoima koostuu maito- ja leipomotuotteista. Valikoimiin kuuluu jo 1500-luvulla suosittu Ahvenanmaan voi sekä palkittuja juustoja ja ainutlaatuisia jogurttimakuja. Ålandsmejerietin sijainti keskellä Pohjolan tiheimmin asutettua aluetta antaa miljoonille ihmisille mahdollisuuden nauttia kestävästi ja pienimuotoisesti tuotetusta lähiruoasta.
Kestävyys ohjaa toimintaamme, jonka keskipisteenä on aina eläinten, ihmisten ja ympäristön hyvinvointi. Kestävyystyö koostuu jatkuvista parannuksista - yrityksemme on sertfifioitu luonnonmukaisen tuotannon mukaisesti, ja meillä on vuosittaiset ympäristötavoitteet. Näiden lisäksi pyrimme jatkuvasti ympäristöystävällisen ja tehokkaan energian käyttöön, optimoimme kuljetukset, sovellamme resurssitehokkaita menetelmiä ja materiaalivalintoja.

Ålandsmejeriet investoi jo vuonna 2010 biokaasu- ja puhdistuslaitokseen, joka kierrättää energiaa sivutuotteista ja prosessin jätevedestä. Tämän ja yleisen vihreän energian käytön ansiosta yrityksemme käyttää aina vähintään 90% uusiutuvaa energiaa.


Lisäämme uusiutuvan energian käyttöä
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita