Airam
Airam on satavuotias suomalainen perheyritys, joka on perinteisesti tunnettu kattavasta lamppuvalikoimastaan, valaisimista ja älykkäistä valaistusratkaisuista sähköalan ammattilaisille ja kuluttajille. Tuotevalikoimaamme kuuluvat myös sähkötarvikkeet, koristevalot ja vapaa-ajan tuotteet, kuten ikoninen punainen termospullo.

Haluamme tuoda vastuullisuuden osaksi paitsi omaa toimintaamme myös tuotteitamme. Science Based Targets -aloitteen keväällä 2023 vahvistaman tieteeseen perustuvan ilmastotavoitteemme mukaisesti olemme sitoutuneet vähentämään oman toimintamme päästöjä (scope 1 ja 2) 42 % vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2021 lähtötasoon, sekä mittaamaan ja pienentämään arvoketjumme (scope 3) päästöjä.

Olemme jo ryhtyneet toimiin. Olemme vaihtaneet sähkö- ja kaukolämpösopimuksemme 100 % uusiutuvaan energiaan. Olemme tehostaneet Keravalla sijaitsevan pääkonttorimme ja logistiikkakeskuksemme jäte- ja energiahuoltoa merkittävästi viime vuosina. Jätehuollon osalta on saavutettu jopa 80 % hiilidioksidipäästövähennys. Lämmönkulutusta pudotimme 32 % vuosina 2018–2022. Tavoitteenamme on, että myös tuotteemme ovat energiatehokkaita, kierrätettäviä ja siten ympäristöä huomioivia. Huomioimme materiaalitehokkuuden ja kierrätettävyyden myös pakkauksissamme. Koska merkittävä osa hiilijalanjäljestämme syntyy tuotteidemme käytöstä, olemme täydentäneet SBT-sitoumustamme lisätavoitteella: pienennämme tuotteidemme päästöjä 30 % vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2021.

Olemme Airamilla sitoutuneet ympäristövastuuseen, vastuulliseen toimitusketjuun, sosiaaliseen vastuuseen sekä eettiseen ja kannattavaan liiketoimintaan. Toimintaamme ohjaavat eettiset pelisäännöt sekä amfori Code of Conduct. Ympäristötavoitteenamme on tarjota energiatehokkaita, kestäviä ja kierrätettäviä tuotteita sekä tehostaa oman toimintamme energiankäyttöä.
Olemme Airamilla sitoutuneet ympäristövastuuseen, vastuulliseen toimitusketjuun, sosiaaliseen vastuuseen sekä eettiseen ja kannattavaan liiketoimintaan. Ympäristötavoitteenamme on tarjota energiatehokkaita, kestäviä ja kierrätettäviä tuotteita sekä tehostaa oman toimintamme energiankäyttöä.