Kaslink
Kaslink on suomalainen, vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka valmistaa juomia, ruoanlaittotuotteita ja välipaloja pohjoisen puhtaista raaka-aineista. Tuotevalikoimaamme kuuluvat maitotuotteet, kasvipohjaiset tuotteet, kastikkeet ja vedet sekä kuluttajien että ammattikeittiöiden tarpeisiin kaikkialla maailmassa. Brändiportfolioomme kuuluvat kauratuoteperhe Aito, maitobrändit Koria ja Maire, kastikebrändi Nordic Cuisine sekä vesibrändi Vesi. Tuotteemme valmistetaan Kouvolassa lähialueiden puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista.
Yrityksemme toiminta on perustunut ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja kestävään kehitykseen alusta asti, ja ekologinen ajattelutapa kulkee läpi koko tuotantoketjun. Valmistamme tuotteemme laadukkaista lähialueiden raaka-aineista ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittaen. Tavoitteenamme on kehittää yhä vähäpäästöisempiä tuotteita.

Tuotantoprosessissamme mikään ei mene hukkaan: suurin osa jätteestä käytetään uudelleen ja muutetaan biokaasuksi tuotantolaitoksemme käyttöön tai hyödynnetään kompostoinnissa ja eläinten ruokinnassa kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Valmistamme tällä hetkellä kaikki omat brändituotteemme kotimaisen Gasumin tuottaman biokaasun voimin. Tavoitteenamme on lisätä biokaasun käyttöä.

Valmistamamme kaurajuoman hiilijalanjälki kehdosta hautaan -laskentamallin mukaisesti on 0,3 kg CO2-ekv/kg. Tavoitteenamme on pienentää hiilijalanjälkeä entisestään ottamalla entistäkin paremmin huomioon tuotannon sivuvirrat ja saapuvien raaka-aineiden pakkausmateriaalit sekä kehittämällä kuluttajapakkausta.

Pakkaamme suurimman osan tuotteistamme ympäristöystävällisiin kartonkipakkauksiin, jotka ovat paitsi helppo kierrättää, myös logistisesti tehokkaita. Näin vältämme turhia, logistiikasta aiheutuvia päästöjä.

Tavoitteenamme on hyödyntää jatkossa entistä paremmin valmiiden tuotteiden hävikkiä. Kehitämme jatkuvasti uusia kanavia, tällä hetkellä teemme yhteistyötä mm. hävikkiruokakauppa WeFoodin, hävikkiruokaravintola Loopin ja erilaisten hyväntekeväisyystahojen kanssa.

Pyrimme jatkuvasti vähentämään energian ja luonnonvarojen kulutusta tehostamalla toimintaamme sekä etsimällä uusia ympäristöystävällisiä pakkausmuotoja ja toimintatapoja. Edellytämme samoja periaatteita myös yhteistyökumppaneiltamme, ja haastamme heitä jatkuvasti ympäristöystävällisempiin ja vastuullisempiin ratkaisuihin.
Lisäämme uusiutuvaa energiaa
Tehostamme energiankäyttöä
Kehitämme vähäpäästöisempiä tuotteita